Βάσω Μιχαλοπούλου

Σύμβουλος Γονέων & Ψυχικής Υγείας

Η Βάσω Μιχαλοπούλου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπεύτρια. Με στόχο την ενδυνάμωση του ατόμου και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και ενηλίκων, εξειδικεύεται, ερευνητικά και επαγγελματικά, στην διαχείριση ψυχικού τραύματος και του τραύματος δεσμού. Εργάζεται ιδιωτικά με ενήλικες (ατομική ψυχοθεραπεία και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης), με γονείς (συμβουλευτική γονέων και προγραμμάτα εκπαίδευσης γονέων) καθώς και με ζευγάρια (θεραπείας ζεύγους και συμβουλευτική).

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (MSc in Person-Centred Counseling and Psychotherapy) από το πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης, με ειδίκευση στο μετατραυματικό στρες. Επιπλέον έχει ολοκληρώσει διπλώματα στην Συμβουλευτική και Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας, στην Διαχείριση Χωρισμού- Διαζυγίου Γονέων του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στην Συγκινιασιακά Εστιασμένη Ψυχοθεραπεία Ζεύγους και την μέθοδο AIRM για την διαχείρηση τραύματος δεσμού, από την EFT Hellas.

Είναι εκπαιδευμένη στη συμβουλευτική «Αποτελεσματικού Γονέα» με τη μέθοδο Gordon και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της Gordon Hellas για την εκπόνηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηριών εκμάθησης δεξιοτήτων επικοινωνίας για γονείς καθώς και στην συμβουλευτική γονέων με τη μέθοδο “Everyday Parenting: The ABCs of Child Rearing” του Yale University.

Παράλληλα με την εργασία της στον ιδιωτικό τομέα, είναι μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συνύπαρξη», όπου αναλαμβάνει ενήλικες σε πρόγραμμα προσωπικής συμβουλευτικής και συντονίζει ομάδες ενηλίκων προσωπικής ανάπτυξης, καθώς και της ομάδας στήριξης εθελοντών και προσφύγων του ΜΚΟ Advocates Abroad.

Τέλος συνεργαζέται με παιδικούς σταθμούς και σχολεία για την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής γονέων και την εκπόνηση εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων ιδιαίτερα διαμορφωμένων για γονείς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ