Σμαράγδα Χρηστάκη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Η Σμαράγδα Χρηστάκη είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία (BSc Psychology) από το University of Reading, UK και μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης στη Nευροεπιστήμη (MSc Integrative Neuroscience) από την Ιατρική σχολή του Imperial College, UK. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία, στην Ά Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Επιπροσθέτως, στην Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία Πασχόντων από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (Eating Disorders) στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) και στη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Επίσης έχει εκπαίδευση στη Διαλεκτική/Συμπεριφορική θεραπεία και στο Mindfulness, όπως επίσης και στη θεραπεία της Διαταραχής Μετατραυματικού Στρες (PTSD), με την μέθοδο της γνωσιακής προσέγγισης της Έκθεσης (Exposure Therapy).

Ήταν συνεργάτης της Ά Ψυχιατρικής Κλινικής Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο για 10 χρόνια, ως Επιστημονικός Συνεργάτης σε θεραπευτικό ρόλο στο τμήμα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, σε ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας με πάσχουσες κι επίσης σε ρόλο υπεύθυνης και συντονίστριας των ομάδων Ψυχο-εκπαίδευσης γονέων με τέκνο που πάσχει από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής.

Καθ’όλη τη διάρκεια της συνεργασίας της με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο λαμβάνει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων σε σχέση με κλινικές διαταραχές και την αντιμετώπισή τους, την ψυχοθεραπεία, την ψυχοπαθολογία, διάφορα οργανικά ψυχοσύνδρομα, όπως επίσης παράγει και ερευνητικό έργο, κυρίως στον τομέα των Διαταραχών πρόσληψης Τροφής, αλλά και της κατάθλιψης.

Μόλις ολοκλήρωσε τη 2ετή θητεία της ως Επιστημονική Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής, όπου οργάνωσε και αναδιάρθρωσε καίρια προγράμματα και δράσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας, για την περίοδο της πανδημίας λόγω Covid-19.

Παρέχει υπηρεσίας ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής για ενήλικες κι εφήβους, για άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, διαταραχές πρόσληψης τροφής (ανορεξία, βουλιμία), παχυσαρκία, συμβουλευτική και ψυχο-εκπαίδευση γονέων, συμβουλευτική ζεύγους, διαζύγιο, πένθος, θέματα διαχείρισης καθημερινότητας και σχέσεων. Διατηρεί στενή συνεργασία με καταρτισμένους ψυχιάτρους με ειδίκευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία και στην αντιμετώπιση του αυτοκτονικού ιδεασμού σε περιπτώσεις που χρειάζεται παραπομπή ή περαιτέρω ψυχιατρική εκτίμηση του θεραπευόμενου, καθώς και σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαία η λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ