Μίλτος Τσιάκαλος

Εκπαιδευτής προσωπικής ανάπτυξης

Πάθος μου είναι το life coaching, η αλλαγή και η προσωπική εξέλιξη

Ασχολούμαι με το coaching από το 2013 έχοντας ολοκληρώσει το μονοετές πρόγραμμα ‘Diploma in Personal & Executive Coaching’, αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών από την Association for Coaching και τον EMCC.

Έχω αποκτήσει πτυχίο Φυσικής από το ΕΚΠΑ, Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο Πατρών και Διδακτορικό δίπλωμα στην Ιατρική από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συνεργάζομαι με το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο (ΑΛΠ), πραγματοποιώντας ομιλίες στα τμήματα Αθηνών, Αμαρουσίου, Συγγρού-ΦΙΞ, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, και Χανίων.

Θεωρώ ότι πολλοί από εμάς συμβιβαζόμαστε με μια ζωή που δεν ακολουθεί τις πραγματικές μας επιθυμίες και δεν αξιοποιεί όλο το δυναμικό μας. Οι περισσότεροι το αναγνωρίζουμε, θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, ωστόσο μένουμε αγκιστρωμένοι στην παρούσα κατάσταση είτε γιατί δεν ξέρουμε που θέλουμε να πάμε, είτε γιατί δεν έχουμε το θάρρος να ξεκινήσουμε τις αλλαγές που θέλουμε, είτε γιατί έχουμε μάθει συμπεριφορές οι οποίες αντί να ευνοούν την δοκιμή περισσότερο ενθαρρύνουν το συμβιβασμό και την προσαρμογή.

Μέσω των προσωπικών μου βιωμάτων σε καταστάσεις που έπρεπε να αλλάξω συνειδητοποίησα την σημασία του να εμπιστευόμαστε τη διαίσθησή μας όσο και αν αυτή έρχεται σε σύγκρουση με τον κοινωνικό μας περίγυρο, ο οποίος θέτοντας σαν προτεραιότητα τη δική του ασφάλεια προσπαθεί συνήθως να μας κρατήσει στον συμβατικό τρόπο σκέψης.

Όλες οι αλλαγές που αποζητούσα είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, μου φαινόντουσαν αδύνατες να πραγματοποιηθούν θεωρώντας το κόστος πολύ μεγάλο. Μέσω της ενδυνάμωσης από τους κατάλληλους ανθρώπους κατάλαβα πόσο σημαντικό ήταν να ακολουθήσω τον δικό μου τρόπο σκέψης και να αναλαμβάνω το όποιο ρίσκο. Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα με δικαίωσε.

Είμαι πρόθυμος να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να σας εισάγω στην μεθοδολογία του life coaching και αν το επιθυμείτε να ξεκινήσουμε μια συνεργασία πάνω στην επίτευξη των δικών σας στόχων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ