ΕΙΚΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

«Θα τα καταφέρω; Έχω ικανότητες; Είμαι κατάλληλος/η γι’ αυτό το εγχείρημα; Μου αξίζει να πετύχω; Έχω δύναμη; Θα αποτύχω σίγουρα… Άσ’ το καλύτερα. Δε με θέλουν…»

Η αυτοεκτίμηση είναι η στάση που έχουμε απέναντι στους εαυτούς μας. Είναι το πόσο μας αρέσει το άτομο που είμαστε. Ένα άτομο με υψηλή αυτοεκτίμηση έχει μια ευνοϊκή στάση απέναντι στον εαυτό του. Του αρέσει αυτό που είναι.

Τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση έχουν μια δυσμενή στάση απέναντι στον εαυτό τους. Αντιπαθούν το ποιοι είναι.

Από την άλλη, η αυτοπεποίθηση είναι η πίστη στις ικανότητές μας, ότι θα επιτύχουμε ή θα ολοκληρώσουμε ένα έργο με επιτυχία. Η αυτοπεποίθηση σχετίζεται με μια συγκεκριμένη δραστηριότητα. Ένα άτομο με υψηλή αυτοπεποίθηση, πιστεύει στην ικανότητά του και στο ότι θα επιτύχει ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια δραστηριότητα.

Ένα άτομο με χαμηλή αυτοπεποίθηση, δεν πιστεύει στην ικανότητα ή τις ικανότητές του να επιτύχει σε μια δραστηριότητα.

Η εικόνα σώματος είναι βασικό κομμάτι της ύπαρξής μας. Ειδικά στη σύγχρονη κοινωνία, που δίνει βαρύτητα στην εικόνα και στα πρότυπα ομορφιάς. Θέλουμε να είμαστε και να νιώθουμε όμορφοι χωρίς να υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό.

Τα χαμηλά επίπεδα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης μπορούν να μειώσουν την αποτελεσματικότητά σας σε κάθε τομέα της ζωής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προσελκύουμε αυτό που αντικατοπτρίζουμε.

Όμως μπορούμε να βελτιώσουμε την αυτό-εικόνα μας. Και ναι, μπορεί αυτό να επηρεάσει θετικά όλα τα γεγονότα στη ζωή μας!

Ήρθε η ώρα να συνδέσουμε την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση αλλά και την εικόνα του σώματός μας, με τις αρετές μας και ένα αίσθημα επάρκειας.

Στο UrbanZen θα βρούμε τους τρόπους για να καθαρίσουμε την εικόνα που βλέπουμε στον καθρέφτη. Θα δούμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες με φροντίδα και χωρίς επίκριση. Θα συνδέσουμε την ψυχική με τη σωματική άνεση και την ενσυνειδητότητα. Και θα είναι μια διαδικασία αναζωογονητική και εποικοδομητική, σαν να ανοίγει ένα παράθυρο στο φως.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ…

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ